sabato 12 novembre 2016

PASTA A PICCHI PACCHIU - armando carruba -


PASTA A PICCHI PACCHIU

Spiddati un chilu di pumaroru beddi fatti e livatici 'a simenza. Dintra 'na 'nzalatera sminuzzati 'stu pumadoru 'nsemmula ccu quattru spicchia d'aggiu, junciti sali, pipiruncinu russu macinatu, ddu pampini di basilicò e nu bicchieri abbuccateddu di ogghiu d'aliva di casa. 'Mmiscati tutti cosi, cummigghiati e lassati ripusari ppi tri uri. A stu puntu priparativi 'a pasta e appena pronta, sculatila e jttatila dintra 'a 'nzalatera riminannu a duviri e cummigghianu 'a pasta cu caciucavaddu rattatu

PASTA A "PICCHI PACCHIU"

* 1 kg di pomodori
* 4 spicchi d'aglio
* sale
* peperoncino rosso in polvere
* basilico
* olio extravergine d'oliva
* 700 gr di spaghetti
* caciocavallo

Pelate un chilo di pomodori maturi e togliete loro i semi. Tagliuzzateli e versateli in una insqlatiera insieme a 4 spicchi d'aglio affettati finemente., sale, peperoncino rosso in polvere, 2 o 3 foglie di basilico e un bicchiere e mezzo di olio extravergine d'oliva. Mescolate bene, coprite l'insalatiera e lasciate riposare la salsa per almeno 3 ore. Lessate 700 grammi di spaghetti e, quando saranno al dente, versateli nel classico largo piatto di ceramica ("fangottu") insieme alla salsa, completando con abbondante caciocavallo grattuggiato.  

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