giovedì 10 novembre 2016

MANGIAR SICILIANO - armando carruba -


OLIVI FRITTI

'Na dicina d'olivi niuri 'rossi e pulpusi a testa. Lavatili e sculatili e jttatili dintra 'na sartania cu 'na stizza d'ogghiu e 'n'anticchia d'agghia pistata e facitili suffriiri ppi tanticchiedda. A 'stu puntu allungati lu  suffrittu cu mezzu bicchieri di acitu di vinu e faciti svapurari a focu lentu 'na bona parti.
Spruvulazzati 'i supra un pugnittu di arianu e dopu un minutu li olivi fritti sunu beddi chi pronti.
Manciativilli cauri cauri.

OLIVE FRITTE
* 10 olive nere a persona
* olio
* aglio
* 1/2 bicchiere di aceto di vino
* origano

Calcolate per ciascun commensale una decina d'olive nere grosse e polpose, già dissalate. Mettetele in una padella con un poco d'olio e aglio schiacciato, e fatele soffriggere per qualche minuto. Poi versate nella padella mezzo bicchiere di aceto di vino e, quando si sarà ridotto di due terzi,aromatizzate con origano. Qualche altro minuto sul fuoco e le olive fritte sono pronte.
Vanno servite ben calde

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