sabato 10 dicembre 2016

BACCALA' CON PATATE - Armando Carruba -



BACCALA' CCHE' PATATI

'Ngridienti ppi 4 cristiani:
* 1 kg 'i baccalaru
* 1 kg 'i patati
* 5 cipudduzzi novi
* ògghiu bonu d'aliva
* rijnu
* peperuncinu russu in polviri
* puddisinu tritatu
* sali

Lassati a bagnu in abbunanti acqua 'u baccalaru ppi 1 jornu. Lavatulu, tagghiatulu a pezzi, dissalatilu e mittitulu 'ntà tianu cche' patati tagghiati a spicchi 'ranni, 'i cipudduzzi, 'u rijnu, 'u puddisinu tritatu e 'u peperoncinu in polviri. Cummigghiati tutto a filu cull'acqua, juncitici  ògghiu bonu d'aliva e lassati cociri a focu leggiu e senza cummogghiu.


SICILIA IN TAVOLA
Baccalà con patate
Ingredienti per 4 persone:
* 1 kg di baccalà
* 1 kg di patate
* 5 cipolline novelle
* olio extravergine d'oliva
* origano
* peperoncino rosso in polvere
* prezzemolo tritato
* sale
Lasciate in ammollo in abbondante acqua il baccalà per almeno un giorno. Lavatelo, tagliatelo a pezzi, dissalatelo e disponetelo in una teglia con le patate tagliate a spicchi grandi, le cipolline novelle, l'origano, il prezzemolo tritato e il peperoncino in polvere. Coprire il tutto a filo con acqua, aggiungete olio extravergine d'oliva e lasciate cuocere a fuoco moderato e senza coperchio

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