giovedì 5 novembre 2015

PANE COI FICHI - armando carruba -


PANI CCHE' FICU

ppi quattru cristiani:

* 500 gr 'i farina 'i granu duru
* 300 gr di ficu sicchi
* 25 gr 'i lievitu 'i birra
* 2 cucchiara d'ogghiu illibbatu d'aliva o struttu
* sali

Travagghiari 'a farina ccu' lievitu 'i birra, 2 cucchiara d'ogghiu, 'n pizzicu 'i sali e acqua nè tanta caura e mancu tanta fridda.  Infarinati e cummigghiati ccu na tuvagghia e 'na cuperta 'i lana, fari lievitari 'a pasta almenu ppi ddu uri.
Tagghiati i ficu a pizzudda e mittitili 'nta pasta lievitata. Faciti  pezzi dda furma che vuliti, puijatili 'ntà 'na tegghia unta e mittiti 'ntò furnu cauru a 250° C ppi 30-40 minuti.
'O postu dde' ficu vulennu si pò mettiri racina passa o manzinò nuci.
Ohu... invitatu sugnu ah (?) 

PANE CON I FICHI

Ingredienti per 4 persone:

* 500 gr di farina di grano duro
* 300 gr di fichi secchi
* 25   gr di lievito di birra
* 2 cucchiai d'olio extravergine d'oliva o strutto
* sale

Lavorate la farina con il lievito di birra, 2 cucchiai d'olio, un pizzico di sale e acqua tiepida per ottenere un impasto omogeneo. Infarinate e coprite con un tovagliolo e una coperta, fate lievitare la pasta per almeno due ore.
Tagliate i fichi a pezzetti e incorporateli alla pasta lievitata. Fate dei pezzi della forma che preferite, poggiateli su una teglia unta e mettete in forno caldo a 250° C per 30-40 minuti.
Al posto dei fichi è possibile usare uva passa oppure noci. 

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