venerdì 13 marzo 2015

POETI SIRACUSANI IN VETRINA - Giuseppe Barbagallo -

                                                
‘A ‘NZALATA SARAUSANA – (Giuseppe BARBAGALLO)

‘N campagna misi ‘o suli
all’ucchiateddha,
du’ pattuvalli sanchigni,
‘na cipuddha,
ogghiu di chiddhu nostru
ginuinu
na pizzicata ‘i sali,
sali finu.

‘A fucchetta,
fatta cu’ la canna,
pani ri casa,
comu ‘u faceva ‘a nanna,
ca pi nunn’addivintari
cuddhuruni,
dopu ‘mpastatu,
passatu r’’o sbriuni.

‘Na sbrinziata i pipi
i chiddhu russu,
cosa r’allicarisi
lu mussu.

‘Sta ‘nzalata
si chiama nustrana,
pirchì è ‘nzalata nostra
Sarausana.

Giuseppe BARBAGALLO
                                                                  
L’INSALATA SIRACUSANA – In campagna al sole/ a vista/ due arance sanguigne/ una cipolla/ olio di quello nostro/ genuino/ un pizzico di sale/ sale fino./ La forchetta/
fatta   con  la  canna/  pane  di  casa/ come lo faceva la nonna/ che per non diventare/ cudduruni (crosta come focaccia)/ dopo impastato/ passato r’’o sbriuni ( lunga asta di legno con la quale si comprime  la  pasta)/  Una  spolverata di pepe/ di quello rosso/ cosa  la  leccarsi/  il muso./  Questa  insalata/  si  chiama  nostrana/ perché è insalata nostra/ siracusana.



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